eten en drinken bali

Klein ontbijt en zeer uitgebreid diner

Bij het huurbedrag is één warme, uiterst verzorgde, Indonesische avondmaaltijd per dag inbegrepen. Hiervoor gaat onze kokkin iedere ochtend vroeg naar de markt om verse groenten en fruit te kopen. Het diner wordt iedere avond met de auto naar Rumah Kita gebracht en daar verder ‘afgemaakt’. Natuurlijk kunt u kenbaar maken wanneer u bijvoorbeeld geen vlees eet, maar bedenkt u zich dat het diner een service is aan onze gasten. U kunt verder niet kiezen wat u wilt eten. Wees niet bevreesd, want het eten is altijd heerlijk en buitengewoon gevarieerd. En ook voor de kinderen is er altijd voedsel dat niet 'pedis' (heet) is. Het door Rumah Kita verzorgde diner wordt, zeker door gezinnen met kinderen, enorm gewaardeerd. Uit ervaring is namelijk gebleken dat het zelf koken van warme maaltijden nauwelijks is te doen, vooral niet voor wat betreft de inkopen. Daarbij is het fijn om niet altijd in restaurants te hoeven eten. Ook wordt er 's ochtends een bescheiden ontbijt van bijvoorbeeld 'pisang goreng' (gebakken banaantjes) geserveerd. Extra's zijn bij te bestellen, maar wel tegen een geringe vergoeding.

vakantiehuis bali halfpension

Wassen, strijken en verschoning van het linnengoed

Het huishoudelijk personeel doet uw was, strijkt uw kleren en maakt uw huis schoon en uiteraard is dat ook bij de prijs inbegrepen. Onze dringende verzoek is of u zo vriendelijk wilt zijn om goed om te gaan met de handdoeken en uw eigen kleren, zodat onze staf niet de hele dag aan het wassen is. Het doen van de was is een service aan de gasten; het zou dus fijn zijn wanneer u uw kleding en de handdoeken niet te snel in de wasmand wilt stoppen. Er zijn aparte handdoeken voor bij het zwembad.

Water en drankjes

Wanneer u in onze huizen arriveert treft u grote containers met drinkwater aan en soms bevinden zich levensmiddelen of drank (meestal bier) in de koelkasten. Het drinkwater dient u aan het eind van uw vakantie af te rekenen en wanneer u drank uit de koelkast gebruikt dient u dat ook te betalen.

Bibliotheek en spelletjes

Ieder huis heeft een eigen boekenkast. Ook zijn er in ieder huis spelletjes (schaken, kaarten, darts, jeu de boules) aanwezig. Alle gasten kunnen uiteraard aan elkaar vragen om af en toe even een spelletje te pakken of een paar boeken uit de boekenkast te halen. Laat alstublieft uw eigen gelezen boeken achter in onze bibliotheek. Dan kunnen andere gasten er ook van genieten. Zo heeft u weer wat extra ruimte in uw koffer en dat is ook fijn!

personeel

Personeel

Het personeel van Rumah Kita bestaat uit een vaste tuinman, een huismeester (iemand die de dagelijkse leiding heeft en allerlei klusjes opknapt) en schoonmaaksters. Bescheiden en aimabele mensen die u altijd om hulp of advies kunt vragen. Sommigen spreken een klein beetje Engels. Voor kinderoppas kan tegen een geringe vergoeding gezorgd worden.

Wat u allemaal in de vakantiehuizen vindt

Volledig uitgeruste keuken
Barbeque
Klamboes
Schone, westerse toiletten
Toiletpapier
Waspoeder
Tropische tuin met palmen, mango- en bananenbomen
Groot zwembad met een apart, ondiep kinderbedje
Theehuis om in te relaxen
Torenterras
Badmintonveld
Trampoline
Transfer van het vliegveld naar Rumah Kita en v.v. (betaald)
Draadloos Internet voor laptops (te koop bij onze buren) (betaald)
Verhuur van motorfietsen
Verhuur van auto's (met en zonder chauffeur)
Balinese massage (betaald)
Prive excursies met gids door geheel Bali (betaald)
Het is ook mogelijk om in de buurt van Rumah Kita te tennissen. Dat kan ondermeer bij hotel Celuk Agung, op een paar kilometer afstand.