apen bali Vlakbij 'Air Panas', de beroemde heetwaterbronnen van Banjar, vindt u ook diverse Hindoe-tempels. Sommige worden nog altijd bevolkt door apen-kolonies. In de heuvels ligt het prachtige Boeddhistische klooster Vihara. Op het terrein van het klooster heeft de bezoeker een schitterend uitzicht over het noordelijke kustgebied. In de diepte, ver over het naar beneden gloeiende landschap, zie je de flikkering van de Balinese zee.

Het klooster met zonsondergang

klooster bali Met name vlak voor zonsondergang is het uitzicht vanaf de kantelen van het klooster spectaculair. Als je geluk hebt ontmoet je één van de weinige monniken die nog in dit klooster wonen. Het zijn mensen op wie de tijd en onze wereld geen vat lijkt te hebben. In dit klooster valt ook nog een replica van de beroemde Boeddhistische "Borobodur" tempel van Java te bewonderen.

Boeddhistisch Nieuw Jaar

klooster vihara bali Tijdens Waisak Dag (Boeddhistisch Nieuw Jaar) is een bezoekje aan dit klooster zeer zeker de moeite waard. Deze dag biedt een kleurrijk spektakel met veel biddende en mediterende monniken, met overal wierook en heel veel bloemen. Bezoekers zijn altijd welkom in Vihara. Het klooster ligt op een kwartiertje rijden per auto van Rumah Kita en valt goed te combineren met een bezoek aan de Air Panas.


omgeving bali dagtocht klooster 3 apentempel bali wat kun je doen op bali?