warmwaterbronnen bali De vulkanische warmwaterbronnen - 'Air Panas' - van Banjar liggen even landinwaarts aan de noordkust van Bali, midden in een schitterende jungle, op een klein kwartiertje rijden met de auto van Rumah Kita. De bronnen bevinden zich in een prachtig aangelegde, tropische tuin met heel veel bloemen. Ook staat er een speciaal tempeltje op het terrein.

Een heerlijke Spa

warmwaterbronnen van banjar De Air Panas bestaat uit verschillende baden waarvan de grootste uitermate geschikt is om in te zwemmen. Ook zijn er tientallen 'jets' in de vorm van drakenkoppen waaronder je kunt gaan staan. Het water dat eruit spuit, masseert dan op een prettige manier je nek en schouders. Het water is van vulkanische oorsprong en heeft een constante temperatuur van 37 graden Celcius.

Reumatische klachten

warmwaterbron bali Het is zwavelhoudend, hetgeen vooral voor mensen met een reumatische aandoening een zeer positieve uitwerking heeft. Je kunt er bovendien douchen en er zijn kleedhokjes. Bovenop een rots, uitkijkend over de baden, is er een restaurantje om de inwendige mens tevreden te stellen. De heet waterbronnen van Banjar is een ongekend uitje. Voor kinderen een feest en voor volwassenen een genade!

air panas bali