Op een klein half uurtje rijden per auto van Rumah Kita ligt de streek van Sawan met de schitterende watervallen van Lemukih. Er lopen geen wegen naar deze watervallen, ze zijn slechts te voet bereiken, via smalle paadjes door de jungle, over de dijkjes van rijstvelden, en dwars door koffie- en fruitplantages. Deze dagtocht is een ware must voor natuurliefhebbers.

watervallen bali

Voel je een met de je omringende natuur, zonder verkeersgeluiden en andere toeristen in de buurt. Waad door ondiepe jungle riviertjes en geniet van schitterende vergezichten onderweg. En gebruik je lunch op een afgelegen boerderijtje midden in het woud. Deze tocht is geschikt voor jong en oud, mits men enige wandel-ervaring heeft.

waterval lemukih waterpret bali prachtige watervallen hoe kom je bij de watervallen? Ook een ontdekkingstocht naar de geheime waterval Sipok Labuh is zeer de moeite waard. Probeer er achter te komen waar deze waterval (niet ver van Rumah Kita!) zich bevindt. Ook een bezoek aan de majestueuze waterval in het dorpje Munduk. Deze waterval stort zo'n 200 meter naar beneden, is veel minder bekend dan de Git Git- waterval, maar volgens de Balinezen veel mooier (zeker in de droge periode!).

waterval lemukih waterval lemukih

Om bij de waterval te komen moet je een behoorlijk steil pad naar beneden afleggen. Het is een mooie route langs de dicht begroeide helling. Met een beetje geluk zie je onderweg ook hoe men kruidnagels oogst en droogt.

watervallen lemukih bali