Vervoer

vakantiehuis met chauffeur In Kalibukbuk zijn auto's (mét en zonder chauffeur), motoren en brommertjes te huur voor zeer schappelijke prijzen. Wanneer u besluit om zelf te gaan rijden, dient u voor de huur van een auto wel een internationaal rijbewijs uit Nederland mee te nemen. Ervaring met links rijden is absoluut noodzakelijk! Wanneer u dat niet heeft, raden wij u met klem aan een auto mét chauffeur te nemen. Dat is niet veel duurder en beslist veiliger. Als u van Rumah Kita naar het strand loopt ziet u vlak voor het strand begint aan de rechterkant van de weg enkele restaurantjes. Een van die restaurantjes is van Ayu en haar echtgenoot Nyoman. Zij hebben nog een groter restaurant in onze straat, dichtbij de hoofdweg. Ayu en Nyoman zijn twee hele aardige mensen vakantiehuis met chauffeurdie hard werken om hun gezin draaiende te houden. Ze spreken beiden Engels en Nyoman is chauffeur van beroep. Wanneer u voor een dagtocht een auto nodig heeft, denkt u er dan aan om even bij hen langs te gaan. Nyoman maakt altijd tijd voor u! Hij heeft geweldige tips voor dagtochten naar ondermeer overweldigende watervallen, met rotsen waar je af kunt springen in een geweldige poel, middenin de Balinese jungle.

Inentingen en Malaria

U wordt aangeraden om altijd zich persoonlijk te laten adviseren door de GG&GD of het vaccinatiebureau voor de Tropen. In het algemeen worden inentingen tegen DTP en Hepatitis-A aanbevolen en afhankelijk van de lengte van uw verblijf ook buiktyfus.
Er is op Bali al decennia lang geen malaria voorgekomen. Indien u alleen op Bali verblijft hoeft u, volgens de World Health Organization (W.H.O.) geen malariapillen te slikken. Wanneer u uw verblijf echter combineert met een bezoek aan andere eilanden moet u zich wederom laten voorlichten door de GG&GD/vaccinatiebureau voor de Tropen.

Geldautomaat

Geldautomaat in Kalibukbuk aan de hoofdweg van Lovina, de Jalan Raya Lovina. Deze geldautomaat van de Indonesische bank BCA accepteert nagenoeg alle bekende bank- en creditcards.

Reservering en andere vragen

Informatie over reserveren vindt u bij prijs & beschikbaarheid. Voor vragen betreffende reservering en andere informatie kunt u contact opnemen met:

roel van dalen

Roel van Dalen
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 06 – 22 05 22 50

Transfer luchthaven

Het is mogelijk om na aankomst vanaf het vliegveld opgehaald te worden. Dat kunnen wij voor u regelen. Het kost ongeveer € 45,- (de prijs kan af en toe iets variëren). Vaak echter komen vliegtuigen uit Europa pas aan het eind van de middag of in de avond aan. Een handige tip is om dan eerst een hotelletje te boeken, 's morgens lekker te ontbijten, een duik in de geweldige golven van Kuta of Legian te nemen en pas de volgende dag af te reizen naar het noorden. Het is een prachtige tocht van het zuiden naar het noorden, die ruim drie uur duurt. Doe het dus vooral overdag! We kunnen ook regelen dat u rond 12 uur, na het uitchecken in het hotel, door een chauffeur in uw hotel wordt opgehaald. Onderweg heeft u overigens grote kans dat u een Hindoeïstische ceremonie tegenkomt. Of apen die zich in het wild langs de weg ophouden. U komt dan nog tijdens daglicht aan in Rumah Kita en dat is wel zo prettig. Aan het einde van uw vakantie dient u zelf voor vervoer naar het vliegveld te zorgen, maar dat is vrij simpel te regelen.

Beheer van de vakantiehuizen

Als Beatrijs Smulders en Roel van Dalen thuis in Nederland zijn, dan zijn Ma Kim en vooral haar oudste zoon Putu Kusuma Wijaya 'de baas' in Rumah Kita. Putu beslist en regelt alles, Ma Kim beheert de 'knip', kookt uw avondeten etc. Ma Kim was getrouwd met Pa Agus Sadikin Bakti, die helaas op 1 februari 2018 in overleden. Ma Kim en Pa Agus hebben zes kinderen. De hele familie woont in Singaraja, de voormalige hoofdstad van Bali, elf kilometer verderop. Putu heeft in juni 1994 de Filmacademie in Amsterdam voltooid. Zijn studiekosten zijn betaald uit de huuropbrengsten van 'Rumah Kita'. Putu woont op dit moment samen met zijn vrouw Eti en hun dochtertje Wytia in hun eigen huis in Rumah Kita en werkt in de filmbusiness.
Ma Kim werkt naast haar bezigheden voor "Rumah Kita" voornamelijk in de winkel 'Toko Bathera', de plaatselijke Hema die aan huis in de Jalan Dewi Sartika is gevestigd en door de hele familie Sadikin Bakti wordt gedreven. Putu en Eti hebben dus de dagelijkse leiding in Rumah Kita, bestaande uit de huizen Wantilan, Rumah Kita & Gelebeg Baru. Wanneer u ergens mee zit, klachten of vragen heeft, dan kunt u altijd bij hen terecht. Ze spreken vloeiend Engels - Putu zelfs nog behoorlijk goed Nederlands - zijn erg precies, en hebben een hart van goud! In Nederland houdt Roel van Dalen - samen met Beatrijs Smulders eigenaar van Rumah Kita - zich bezig met alle zaken rond de verhuur van de huizen van Rumah Kita.

beste vakantie ooitgastvrouw vakantiewoning