Bali kent een tropisch klimaat. Dat betekent dat de temperatuur het hele jaar door vrij constant is. Ook valt er regelmatig een tropische bui. Buiten het regenseizoen duren deze buien echter niet zo lang. En zelfs gedurende het regenseizoen regent het eigenlijk nooit een hele dag. Typisch grijs Nederlands weer zul je in Bali niet snel meemaken.

Twee seizoenen

Bali heeft twee seizoenen; het regenseizoen en de droge tijd. Het regenseizoen loopt van november t/m april. In deze periode valt er dagelijks een stevige bui. Meestal zijn het hevige buien die niet erg lang duren. Na een flinke bui klaart het vaak weer op. De luchtvochtigheid is in deze periode wel erg hoog. De droge tijd is van mei t/m oktober, waarbij oktober een beetje een tussen maand is. Het ene jaar regent het al flink in oktober, het jaar erop kan het nog een stralende maand zijn. Je moet er een beetje geluk mee hebben.

Temperatuur

De temperatuur schommelt op Bali het hele jaar tussen de 23 en 30 graden. Op het rustige Noord- Bali is het vaak iets koeler dan in op het drukke Zuid- Bali. Bali is een vulkanisch eiland. De vulkanen (waarvan er enkele nog actief zijn) bevinden zich meer het binnenland in. Door de hoogte is het hier vaak een stuk kouder dan aan de kust. Vergeet dus niet iets warms mee te nemen als je een vulkaan gaat bezoeken.

Watertemperatuur

De temperatuur van het zeewater is gemiddeld 28 graden. Je kunt dan ook gedurende het hele jaar heerlijk genieten van het aangename zeewater.

Zonuren

Het aantal uren dat de zon zich laat zien, verschilt per maand. In januari en februari moet je met 7 uur zon per dag doen. In maart en december kun je daar een uurtje bij optellen. Juli t/m oktober zijn topmaanden met 10 uur zon per dag. In de overige maanden kun je gemiddeld rekenen op 9 uur per dag.

UV Straling

De UV straling rond de evenaar is hoog. Goed smeren en af en toe de schaduw opzoeken is op Bali dan ook verstandig.